Najkvalitetnijom zdravstvenom uslugom uz prihvatljive cene do zadovoljstva pacijenta!

Najkvalitetnijom zdravstvenom uslugom uz prihvatljive cene do zadovoljstva pacijenta!

Ortokin terapija

Ortokin terapija

Šta je Ortokin terapija?

Ortokin terapija je metoda kojom se na jedinstven način leče bolovi u zglobovima, kao i povrede tetiva, ligamenata i mišića bez dodavanja lekova ili drugih supstanci. Ova metoda je u potpunosti biološka i njom se stimulišu odbrambene snage organizma. U svetu se primenjuje preko 25 godina, a u našoj zemlji od 2013. godine.

Ortokin je protein koji se dobija iz Vaše krvi. To su specijalno tehnološki obrađene čestice, dobijene od vlastite krvi, kojima se ubrizgavanjem u zglob ili obolelo mesto stimulišu odbrambene snage, naši proteini, da dođu na mesto loših proteina, interleukina.

 

Kako izgleda proces dobijanja Ortokina?

  1. Krv se uzima iz vene direktno u specijalnu EOT monovetu. Posebno tretirane staklene kuglice koje se nalaze unutar monovete „lepe“ na sebe ćelije krvi i podstiču sintezu proteina blokatora upale;
  2. Monovete se pohranjuju u inkubator na 37C, 6-9 sati, što prestavlјa optimalne uslove za kvalitetnu sintezu proteina blokatora upale;
  3. Centrifugiranjem se ćelije krvi odvajaju od seruma obogaćenog visokom koncentracijom proteina blokatora upale i čuvaju za dalјu primenu;
  4. Finalno dobijamo 5-6 injekcija seruma, koje se zavisno o indikaciji, 1-2 puta nedelјno ubrizgavaju u oboleli zglob ili drugu regiju tela.
ortokin terapija vozdmedik

Na koji način Ortokin terapija deluje?

Kod Ortokin terapije ćelije pacijenta, dobijene u posebnim uslovima, proizvode određene molekule koji smanjuju upalu i ubrzavaju oporavak oštećenog tkiva u zglobu. Zahvaljujući protiv-upalnom efektu smanjuje se bol, te se poboljšava pokretljivost i elastičnost bolesnog područja.

Koje su indikacije za primenu Ortokin terapije?

  • Osteoartroze kolena kuka, ramena, lakta i skočnog zgloba;
  • Traumatske povrede hrskavice zgloba;
  • Lumboišialgija;
  • Traumatske rupture mišića (česta povreda kod sportista);
  • Patološke promene tetiva i ligamenata;
  • Druga zapaljenska i posttraumatska stanja.

Koje su prednosti Ortokin terapije?

Ortokin terapija je bazirana na specifičnim supstancama koje nastaju u telu pacijenta i zato se veoma dobro prihvata. Nisu zabeležene loše reakcije. Protivupalni i regenerativni rezultati su dugoročni.

Kada se Ortokin terapija ne preporučuje?

Ovaj vid terapije nije preporučen ukoliko bolujete od akutne infekcije ili imate temperaturu, ako ste imali proliv u protekla tri dana, ako ste uzimali antibiotike u bilo koje vreme sedam dana pre terapije, ili ste bili vakcinisani u poslednje četiri nedelje. Preporuka je da se Ortokin terapija uvek primenjuje kod pacijenala stabilnog zdravstvenog stanja.

Koja su neželjena dejstva primene Ortokin terpaije?

Ortokin terapija se dobro podnosi i sporedni  efekti  nisu  poznati.

Da li je Ortokin terapija ponovljiva metoda?

Sa medicinskog aspekta, Ortokin terapija se može ponavljati više puta.

Pozitivni rezultati Ortokin terapije su bolji I duže traju, ukoliko je stepen oštećenja hrskavice ili drugog tkiva manji u trenutku kada tretman počne.

Gde mogu dobiti Ortokin terapiju?

Centar za Ortokin terapiju poliklinike Voždmedik sprovodi ovaj vid terpaije, koji je jedinstven način lečenja bolova u zglobovima kao i povreda tetiva, ligamenata i mišića, bez dodataka lekova i drugih stranih supstanci. Naš specijalista ortopedije i traumatologije, Prof. dr Sci. Med. Zoran Popović je ekspert iz ove oblasti.

Zakažite svoj pregled na vreme u poliklinici Voždmedik i rešite se bolova.

Voždmedik stavlja Vaše zdravlje na prvo mesto!

ortokin terapija beograd
Scroll to Top