Najkvalitetnijom zdravstvenom uslugom uz prihvatljive cene do zadovoljstva pacijenta!

Najkvalitetnijom zdravstvenom uslugom uz prihvatljive cene do zadovoljstva pacijenta!

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika je dijagnostička metoda koja je bazirana na principu zvučnih talasa koji su izvan opsega čujnosti ljudskog uha. Ova vrsta dijagnostike je potpuno bezbedna i bezbolna, neinvazivna i ponovljiva metoda (nema jonizujućeg zračenja i štetnog delovanja na ljudski organizam). Ultrazvuk je aparat koji se koristi za snimanje unutrašnjih organa, tako što se talasi iz odgovarajuće sonde (konveksne ili linearne) prislanjaju na kožu pacijenta iznad organa koji je potrebno pregledati, u medjuprostor se stavlja gel i dobija se vizuelni prikaz organa na ekranu . Može biti dovoljan za postavljanje prave dijagnoze, a definitvno mu nema zamene kada je neophodno pacijenta usmeriti na dalje pretrage.

U poliklinici Voždmedik, ultrazvukom možete pregledati sve organe u stomaku (jetra, žučna kesica, žučni putevi, slezina, pankreas, bubrezi, nadbubrežne žlezde, mokraćna bešika, prostata), vrat (štitasta žlezda, pljuvačne žlezde, limfni čvorovi) srce, zglobove, meka tkiva (mišići), dojke, testise.

Ukoliko je potrebno da se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.

Scroll to Top